Verslag van de eerste practice races te Oostende.

Verleden weekend begon de oudste zeilclub van het land weer met hun traditionele 'practice races'.
Even traditioneel is het feit dat dit een oostends onderonsje is van de rnsyc en de ryco, het ene jaar al liever met elkaar dan het andere. Maar dit jaar is er een goede samenwerking.Bootloze leden kunnen mee op de boten van de rycoleden.Spijtiggenoeg waren de weergoden ons niet erg welgevallig.Zaterdag was er haast geen wind , en ook slechts drie boten (Alegria, Garce en Mistersandman), duidelijk te weinig om te starten.

Zondag waren er reeds vier RYCO boten uit de mottenballen bevrijd , maar was er een potdikke mist die het racen onmogelijk maakte .We hebben er dan een eigen draai aan gegeven en zijn dan op gps het parkoers gaan varen , met een
gatestart.We konden het comitee aan de startboot niet zien door de mist. De verwachtte opklaring kwam er maar niet , wel integendeel.
Gezien de gps van onze Beneteau 25 Mistersandman het dan ook nog begaf , moesten we 'gas' minderen om toch bij de Comfortina 32 seadream te blijven, kwestie van op veilig te spelen.Den Dolf en Alegria zagen we al heel snel niet meer.

Er was dus wel practice, maar weing race.
Volgend weekend zullener echter meer boten zijn , maar of het zo warm zal zijn als zaterdag moeten we niet denken.
Afspraak voor het casine van Oostende om 1400 op zaterdag , op zondag om 1100 voor een vinnig koersje van een tiental mijlen.

Meer info:
Beneteau 25 klasse: www.geocities.com/bb25class/
RYCO: www.ryco.be
RNSYC: www.rnsyc.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: