Spi Ouest France vanuit de Matsuru (BEL)

Dag1
Dit jaar hadden we de inschrijvingen, die op donderdag 17/04/03 werden gehouden veel sneller onder de knie, na 20 min. waren we het lokaal al uit. Op dit ogenblik is het springtij in La Trinite met als resultaat dat er enorm veel zeewier komt bovendrijven. Vandaag hebben ze 3 wedstrijden gehouden in de Ronde A. De wind kwam uit het oosten en varieerde tussen de 8 en 15 knopen.
De eerste wedstrijd werden we 11de op 14, de laatste ronde liepen we een knoop trager doordat we met een grote brok zeewier om de kiel voeren. De tweede wedstrijd waren we heel goed weg en eindigde op een 4de plek. De laatste wedstrijd viel de wind stilaan weg, maar de resultaten voor deze wedstrijd werden nog niet medegedeeld. Op dit ogenblik staat 'The Iron Man' Mumm 36 na 3 wedstrijden op de eerste plaats.

Dag2
De derde reeks gisteren werden we uiteindelijk 8ste. Vanmorgen kregen we te lezen dat we gediskwalificeerd werden voor de tweede reeks. Hierdoor zakten we in het totaal klassement. Vandaag was er een matige wind (15 - 20 knopen) uit het noordoosten en werd de eerste start om 10.30 gegeven. We konden goed mee met de rest maar haalden niet genoeg snelheid voor de wind, uiteindelijk belandden we op een 5de plaats.
Achteraf werd een offshore-wedstrijd gehouden van 14 mijl. Na de in de windse boei konden we gedurende 6 mijl de genakker trekken, zodat we samen met een Mumm 36 de benedenwindse ton rondde. Tijdens dit rak haalden we snelheden van 13 knopen. Het resultaat van deze laatste wedstrijd werd nog niet medegedeeld maar wij hopen uiteindelijk op een top 3 plaats.

foto: archief Matsuru

Volg Goeroe, Vleesklak, Telbak, Macho en Bob De Bouwer op hun eigen webstek:
users.skynet.be/matsuru/

Meer info en resultaten Spi Ouest France:
www.spi-ouestfrance.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: