Ook in Marseille zijn er nu Belgen aan het racen!

  • Author: entityone
    Date: ma, 21/04/2003 - 02:00

Niet enkel in La Trinité-sur-Mer zijn er Belgen aan het werk: ook in het Zuidfranse Marseille wordt er heftig gevaren, met merkelijk slechter weer, vooral op zondag: regen, buien en dertig knopen wind maakten het de wedstrijdzeilers knap lastig. Getuige daarvan zijn de vele gescheurde zeilen, afgeknapte masten en zelfs enkele 'man-over-boord'-situaties.

In de Melges 24-klasse vaart de Aquapsycho van Marc Vandamme, in ORC-klasse 3 vaart Général Tapioca van Philippe Pilate.
Na 3 wedstrijden staat de Aquapsycho voorlopig op een 61ste plaats (op 75 deelnemers). Blijkbaar vergaat het Général Tapioca heel wat beter in ORC 3: na 6 wedstrijden staat de Brusselse boot 3de in het klassement (op 42 boten), de vierde manche wisten ze zelfs te winnen!

Voor de laatste dag (vandaag maandag) voorzien de Franse weervoorspellers veel beter weer, zo van het type dat beter bij het beeld past dat we allemaal van Marseille hebben: minder wind en vooral bakken zon.
foto: archief General Tapioca

Meer info en resultaten:
www.lanautique.com/actualite/resultats.php

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: