Lefebvre team op podium in int. Cadet race (NED)

Yannick Lefebvre(14) en Morgan Good (11) beten het nieuwe Cadet zeilseizoen af met een schitterende 3e plaats. De wedstrijden vonden plaats op de Kaagse Plassen, een typische Nederlandse plek op 30km van Amsterdam en werden gespreid over 3 dagen, met 8 manches in het totaal.

De eerste dag stond er een stevige bries en onze jongens overheersten duidelijk gans het veld, 42 deelnemers.
Tot op de laatste dag stonden zij veilig op de eerste plaats. Helaas werd deze in de weegschaal gelegd de 2e dag, toen het Lefebvre-Good team zich in het parcours vergiste en zo een 21ste plaats moest verwerken. De helft van de te varen parcours waren heuse tochten rond de verschillende eilandjes. De zeilertjes hadden een "routekaart" aan boord en moesten hun weg vinden tussen verschillende boeien.
Onze Belgen hadden hierbij geen thuisvoordeel, maar overheersten niettemin het veld dankzij tactisch heel slim te varen.
De 3e en laatste dag was de wind zo goed als volledig weggevallen en dat maakte het extra moeilijk. Dankzij hun regelmaat werden Yannick en Morgan 3e in het algemeen klassement, en Yannick mocht voor de 2e keer op een rij de prijs van eerste jongste stuurman in ontvangst nemen.

Deze paaswedstrijd was selectief voor het Wereldkampioenschap in Nieuwpoort deze zomer.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: