Verslag van de 4de practice races voor Oostende.

Terwijl er in bretagne prachtige weers-omstandigheden waren in de spi ouest france , konden wij zaterdag niet zeilen , er was een koude noordooster van een goede zes beaufort.
Zondag bleef daar iets van hangen , maar garce had er geen last van , en kon weer een zeer respectabele voorsprong nemen op den dolf en seadream .De enige b25 die kwam opdagen , javelin 2 , had de klassieke beginnersperikelen , en bakte er niet veel van.
Maar maandag was de zon , de wind en een groepje van acht boten paraat. Een goeie drie beaufort.

De start , stroom mee, eerste boei net niet bezeilbaar , was een gokje waard.Ofwel dicht bij het strand en hoog (te bezeilen?), met veel windstoringen van de gebouwen , ofwel dieper in zee , meer stroom mee . De capriolen van Juliette (je weet wel die kersverse nieuwe boot vanuit het Nieuwsblad) op het strand van Knokke indachtig werd er door niemand te dicht bij het strand gestart.
Sandman nam de hoogste start en kon als tweede , net na de garce en voor javelin2 de boei ronden. Major 2 , een vintage contessa 36 (sistership van asterix) volgde zeer kortbij.
Voor de wind kon sandman uitlopen , maar toen bleek dat het volgend trajectje van de buiten naar de binnenstroomboei toch te scherp was voor de spi , kon garce ons inhalen en kwam ook javelin weer dichterbij.In het volgende rak kon javelin ons zowaar nog voorbijgeraken door net iets beter dan ons te reachen onder spi.
Op de meet ook nog een sprintende den dolf ons met één seconde voorgaan.
Voorwaar een leuke wedstrijd.

Dendolf en garce kunnen zich al opmaken voor de viering van volgende week.

foto: Den Dolf

www.ryco-ostend.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: