Sebbe weer sterk in de finale Prinses Sofia Trofee

"Alhoewel ik er niet echt meer in geloofde, is het me toch gelukt" mailt Sebastien Godefroid ons flegmatiek. "Ik ben toch eindoverwinnaar geworden van de Princess Sofia Cup. Waarvan acte.
Ook de andere Belgen deden het verre van slecht, mits enige reserve tussen de lichting nieuwkomers en de meer ervaren rotten.

Uit Godefroids dagboek:
Er werden Op 18 april twee reeksen gevaren. Na de gebruikelijke spaanse uitstel, ging de eerste reeks toch van start. Ik had een redelijke start, maar wist niet echt een optie te kiezen. Ik voer een beetje doormidden en werd voorbijgevaren door de zeilers aan beide kanten. Toch wist ik net voor Matheusz en Ben te blijven. Voor de wind ging vlotjes, en ik wist beide op meen afstand te varen. Aan de beneden-windse boei was ik het niet helemaal eens over de recht van de weg met een sloveen. Ik eiste willens nillens toch de doorgang op, met een gescheurd zeil als gevolg. Gelukkig niet van die aard dt ik niet verder kon varen. In tegendeel, ik ging verder in mijn opmars en werd 5. Matheusz en Ben finishte beiden achter mij. Ik dacht dat het hiermee was afgelopen, en dat ik gewoon twee bleef in het totaalklassement. Er was slechts 1 kwartier tijd over voor de uiterst mogelijke starttijd, dus ik dacht dat de spanjaarden het daarbij wel zouden laten. Maar nee, onmiddellijk aansluitend gaven ze een nieuwe start. Ik had geleerd uit de eerste reeks, en koos vanaf de start extreem voor de rechtse optie. Ik werd twee aan de bovenboei, werd voor de wind 1, en liep verder alleen nog maar uit. Ik hield constant Ben in het oog, want hij mocht niet beter dan 4 worden. Hij kwam van ver, maar bracht het niet verder dan een tiende plaats.

Ook Sigrid Rondelez (Mistral) maakt haar balans.

Vandaag werden 2 manches gevaren, ik bekwam een 8ste en een 18de plaats. Dit met een zwakke wind van 4 tot 6 knopen.
In de eerste manche had ik goede start en maakte goeie tactische keuzes in het kruisrak, In de downwind liep het iets minder. De tweede manche was mijn start iets zwakker waardoor ik minder mijn eigen tactiek kon volgen.
In totaal kom ik op een 18de plaats overall . Niet denderend maar er zijn paar dingen die weer beter gaan sinds vorig jaar en zo krijg ik opnieuw meer vertrouwen. Ik miste echter nog te veel wedstrijdritme waardoor ik vaak domme fouten maakte en plaatsen verloor.

Resultaten van de andere Belgen
49er: Quintin en Lionel Blondiau: 37ste
Europe dames: Min dezillie: 8ste / Evi van Acker 25ste / Marie Amandine Vande Ghinste 29ste, / Marjan Vinck 63ste
Laser: Wannes van Laer: 48ste
Mistral heren: Mathias Moerman 87ste / Bernard Buren 88ste / Bruno van Antwerpen 89ste

Meer info en resultaten: www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: