Grote Prijs van Lorient van 25 tot 27 april

De eerste Grote Prijs van het seizoen 2003 in het kader van het wereldkampioenschap voor Multihulls heeft vanaf vrijdag 25 tot zondag 27 april plaats in Lorient.
Zullen de nieuwe kleuren van Belgacom de goeie wind meekrijgen?

Jean-Luc Nélias, de skipper, toont een brede glimlach, maar wil het vel van de beer natuurlijk niet te vroeg verkopen.

"Laten we de resultaten afwachten...", tempert Jean-Luc de verwachtingen, bewust van het zeer hoge niveau van de aanwezige concurrentie.
"Dit neemt niet weg dat we er helemaal klaar voor zijn, en zelfs redelijk ontspannen.
Dat is alvast een goed teken! Sinds de tewaterlating van de boot begin maart hebben we hem uitvoerig kunnen testen. We hebben met succes geproefstoomd met de zeilen, op volle zee getraind met de bemanning van de challenge Mondial Assistance, twee weken gezeild in Zeebrugge en drie dagen intens getest met Géant (Michel Desjoyeaux) en Groupama (Franck Cammas) onder leiding van het Centre d'Entraînement de Course au Large de Port-la-Forêt. Alles is verlopen zoals ik had gehoopt en het is dus met een moreel op het hoogtepunt dat het team en ikzelf naar Lorient zullen afzakken..."

Enige wijziging t.o.v. het oorspronkelijke project: Olivier Douillard
vervangt Yann Gouniot, die geblesseerd is aan de rug.

Opmerkelijk is de aanwezigheid van twee Belgen in het team: onze ancien, maar nog steeds jonge Grégoire Metz en onze nieuwste aanwinst Peter De Smedt, de vervanger van Sebastien Godefroid.

www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: