1e GP van het Wereldkampioenschap voor Multihulls

Belgacom (3e) neemt een goede seizoensstart...
Drie reeksoverwinningen voor acht wedstrijden en een derde plaats in het algemeen klassement achter Groupama (Franck Cammas) en Géant (Michel Desjoyeaux). Belgacom heeft het Wereldkampioenschap voor Multihulls 2003 goed aangevat.
In Lorient werd Jean-Luc Nélias met zeer uiteenlopende gevoelens geconfronteerd.

Vrijdagavond, aan het einde van de eerste wedstrijddag, had hij terug wat kleur gekregen. Hij had de dag inderdaad met een overwinning afgesloten en stond reeds op de derde plaats in het algemeen klassement. De aperitief van de dag was echter wat bitter. Nélias werd respectievelijk vierde en vijfde van de eerste twee reeksen na enkele tactische foutjes.
"We waren niet echt goed bezig, dat is duidelijk. Maar gelukkig verliep alles nadien perfect. We waren vooraan gestart en we hebben de kloof met onze achtervolgers steeds groter kunnen maken."

Zaterdag werden er slechts twee reeksen gezeild omdat het weer van kwaad naar erger ging. Belgacom eindigde slechts zesde en daarna moest hij de wedstrijd staken in de tweede reeks, telkens omwille van problemen met het rolsysteem van de gennaker...

Zondag, was de dag bijna perfect met twee overwinningen en een derde plaats...
"Om derde te kunnen zijn in het eindklassement, moesten er absoluut drie boten tussen Banque Populaire en ons zijn tijdens de laatste reeks. Missie volbracht. Ik ben echt gelukkig. We hebben de witte pagina van zaterdag kunnen wissen. De boot is homogeen, snel en ook al hebben we enkele technische problemen gehad, toch is dit weekend een succes."

Peter De Smedt, een van onze landgenoten aan boord was evenzeer gelukkig na zijn eerste deelname aan een Grote Prijs: "Ik had niet gedacht dat het niveau zo hoog was. Onze tegenstanders blijven vechten en laten niets gaan. Het is echt indrukwekkend, maar ik ben echt opgetogen na deze ervaring."

Binnen twee weken vindt de Challenge Mondial Assistance al plaats.
Zondagavond vertrok Nélias reeds terug richting Port-la-Forêt. Er is geen seconde te verliezen. Donderdag vertrekt het team immers richting Cherbourg...

Het klassement
1. Groupama (Franck Cammas) 20 ptn
2. Géant (Michel Desjoyeaux) 26 ptn
3. Belgacom (Jean-Luc Nélias) 33 ptn
4. Banque Populaire (Lalou Roucayrol) 36 ptn
5. Sodebo (Thomas Coville) 41 ptn
6. La Trinitaine (Marc Guillemot) 42 ptn
7. Foncia (Alain Gautier) 50 ptn
8. Bayer Cropscience (Jean Maurel) 54 ptn
9. Banque Covefi (Steve Ravussin) 75 ptn
10. Sopra Group (Laurent Bourgnon) 77 ptn
11. Gitana (Lionel Lemonchois) 79 ptn

Meer info:
www.belgacomsailing.com
www.multis-online.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: