verslag laatste practice races te Oostende

Aan alles komt een eind.We hadden nog geen regen gehad tijdens deze editie , en dit kregen we dus zaterdag op ons dak.
Vlagerige wind , 3 à 4 Beaufort ,regenbuien,maar toch nog zes boten aan de start , waaronder 'La Mutine' , een houten vissersvaartuig die aan de overkant van het kanaal een graag en veel geziene gast is op bijeenkomsten van 'classic boats'.Wij hebben hem alleen maar aan de start gezien want heel snel zeilt het bootje niet.

Sandman had de beste start , en was in het kruisrak na de start ook garce (31.7)te snel af om een beslissend rak naar het strand te maken , waardoor we net voor garce en al een flink stuk voor de andere b25 javelin 2 aan het spirak konden beginnen.
Gezien de garce echter een vast team aan boord had ging het zetten van de spi veel sneller dan op de sandman waar er drie nieuwkomers mee waren (de term 'practice race' indachtig).
Maar ze hielpen zo goed en zo kwaad als mogelijk mee en garce kon ook dankzij de vallende wind niet uitlopen.Het werd zelfs droog.Door sneller te gijpen en daardoor een windshift sneller mee te pakken kon sandman weer uitlopen en als eerste de buitenstroombank ronden.
De fouten van vorige week indachtig (zie ook de correcte reaktie van garce qui rit op het verslag van verleden week), hadden we een bijna optimale boeienronding.Garce stak ons in het laatste stuk nog wel voorbij maar de zege was op handicap dan toch deze manche voor ons.Finir en beauté noemt men dat.

De prijsuitreiking en het gezellige etentje in de ryco vormden een leuk besluit van de practice races.
Met dank aan het wedstrijdcomite die zeker op de laatste dag zijn natte strepen heeft verdient.
Volgend jaar willen we de formule lichtjes aanpassen en indien mogelijk twee korte reeksen per dag voorzien.
Voor vele zeilers was het een prettige kennismaking met het wedstrijdzeilen op een beneteau 25.
Ook de samenwerking van beide klubs was prima , en dit vraagt naar meer , wat er ook zal komen.

Algemene uitslag:
1.Garce
2.Javelin2
3.DenDolf(eerste ryco boot en klubkampioen)
4.Seadream
5.Mr Sandman
6.Major2
7.Rackham
8.Manea.
9Pied Piper
10.Alegria
11.Zwerver
12.La Mutine

www.ryco-ostend.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: