Nieuwe VOR 70-voeter en meer vrouwen!

De plannen werden bekend gemaakt voor de nieuwe editie 2005-2006 van de Volvo Ocean Race. Er komt dus wel degelijk een nieuwe boot, een 70-voet monohull met kantelkiel, steekzwaarden en dubbele roeren. Geen eenheidsklasse maar een grotendeels open ontwerp. De nieuwe Volvo Ocean 70 krijgt minder zeilen dan zijn voorganger de VO-60 (20 i.p.v. 38) en per etappe zullen zo'n negen zeilen aan boord mogen zijn. Het schip zal beter hanteerbaar zijn en wat meer comfort bieden aan de bemanning. Die wordt teruggebracht tot 9 wanneer ze uitsluitend uit mannen bestaat, volledige vrouwenteams mogen 11 leden tellen en gemengde teams kunnen bestaan uit 5 vrouwen en 5 mannen.

Een overzicht van alles wat nieuw is in de Volvo Ocean Race 2005 vindt u op: www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: