Ellen MacArthur onthult bouw nieuwe trimaran

LONDEN - De 27-jarige Britse zeilster Ellen MacArthur heeft met haar sponsor Kingfisher details van haar toekomstplannen bekendgemaakt. Met een nieuw te bouwen 75-voets trimaran gaat ze solo varen om er volgend jaar en in 2005 zeilrecords mee te gaan breken. Ook wil ze met de boot deelnemen aan de transatlantische solowedstrijd Route du Rhum in 2005.

Met de bouw van de solo-trimaran van 75 voet lang, 54 voet breed en een mast van circa 100 voet zal eind april in het Australische Sydney worden begonnen. De boot is een kruising tussen de ORMA 60 Multihull en de 110-voets trimaran Geronimo van Olivier de Kersauson tijdens de Jules Verne. De boot is in samenwerking met het Offshore Challenge-team van MacArthur getekend door de Britse scheepsontwerper Nigel Irens. "Ik heb al jaren met Ellen gewerkt en om zo’n trimaran voor haar te ontwerpen is een ongelofelijke uitdaging." De gigantische drieromps boot is met slechts één doel ontworpen: het breken van zeilrecords tijdens solotochten van MacArthur. "Ik kon beginnen met een blanco vel papier, zonder beperkingen van klassenregels. Daardoor kon ik me toeleggen op de beste combinatie van prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid." Volgens MacArthur zal de kajuit op de middelste drijver veel lijken op die van haar Open 60-voeter Kingfisher. "Een 75-voets trimaran leek een logische keuze, aangezien het onmogelijk is een 110-voets solo-tri te bouwen. Daarmee zou je slechts een fractie van haar potentieel kunnen gebruiken." De nieuwe trimaran krijgt een steekzwaard in de centrale drijver en op iedere drijver een roer. De boot zal waarschijnlijk in december te water worden gelaten.

Lees verder: Sailto.nl
www.kingfisherchallenges.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: