verslag GOOFIES 5 april + uitslagen

Zaterdag 5 april werd op de Oosterschelde met 69 zeilboten de Goofie’s race gevaren.
De laatste Goofie's race van dit seizoen had een speciaal tintje omdat Goof van Vianen na 19 jaar afscheid als organisator nam van de Goofy’s race. Goof van Vianen is één van de "Oer Goofie’s" die te samen met Goof Sakkers in 1984 het initiatief genomen heeft voor deze winterwedstrijden.

In de ORC- Club klasse ging de eerste prijs naar WINDFALL van Michiel Sopers uit Goes voor de SULA (surprise)van Wim Huiszoon uit Middelburg die hier mee de overwinning in het overall klassement veilig stelde. Voor de bemanning van de SULA was het de laatste wedstrijd op de SULA (suprise) volgend seizoen wordt er met een andere boot de Goofie's race gevaren. Het was daar door heel mooi voor de bemanning om het seizoen met een overwinning in het ORC overall-klassement af te sluiten. De derde plek was voor de KOEK’S GANG (sunlegend) van Luc Feremans.

In de IMS klasse won de CHECKMATE (bashford h. 41)van Peter de Ridder voor de EASY LIVING (first 36.7) van Rinus de Jonge uit s’gravenpolder die het overall klassement won.

De 3de plek was voor de STORTEMELK van Frans de Vries-lentz uit Rotterdam.

In de ongemeten klasse was de eerste prijs voor de PLACE 2 BE ( bavaria 36)van Walter Vervecken uit het belgische Westerloo die gerenomeerde tegenstanders zoals de winnaar in van het overall klassement de snelle BONVIVENT (FIRST 36.7) met als stuurman Marc Van Rompaey achter zich liet.

De volgende Goofie’s race die gevaren wordt is op zaterdag 4 oktober, de start is om 12.00 uur.

Hieronder de uitslagen en overalluitslagen van seizoen 2002 - 2003

Einduitslag ongemeten
Einduitslag ORC-Club
EinduitslagIMS
Race 6 ongemeten
Race 6 ORC-Club
Race 6 IMS

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: