Verslag van de 2de practice races voor Oostende.

Met een koude noordoostenwind (5 Bf) en temperaturen van ongeveer acht graden hadden we toch nog zes boten aan de startlijn.Garce maakte er een uitstapje van en liet al de rest ver achter zich.Hun niveauverschil is dan ook niet te onderschatten, temeer omdat het bij de andere boten meer om de cruise dan om race is te doen , met uitzondering van de mistersandman maar die mist dan compleet de start door een slechte tijdsopname ...practice...

Zondag was er hetzelfde weertje , misschien nog een hardere wind en weer zes boten.Garce was er niet .Enkel een vlootje RYCO boten.We zijn blijkbaar niet alleen de oudste maar ook de koudste klub van het land.
Maar nu verliest een onervaren crewlid op de mistersandman ( of hadden zijn handen te koud ) net voor de start wel een manivelle in het water , zeker?
Drijvende manivelle over boord maneuvre dan maar .Met de golfslag erbij was het in het oog houden van het rode ding niet zo gemakkelijk.
Practice race noemt men dat dan...

Den Dolf liep mooi uit op Major en Seadream , wij konden nog een drietal boten inhalen in realtime , maar dat was het dan.

De samenwerking tussen beide klubs liep weer erg soepel .
Ook nu weer konden een aantal kleinzeilerij zeilers eens proeven van het grotere zeesop , en ondanks het feit dat de neuzen en handen gemarineerd waren met zeewater van vier graden , willen ze nog allemaal weer mee!

www.ryco-ostend.be

foto uit ons archief: GARCE

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: