verslag dag 2 Olympic Week Barcelona

Op dag twee van de Barcelona Olympic sailing week, was er duidelijk meer wind als de eerste dag en waren er vooral grote golven.
Op laserparcours kreeg men zelfs de boeien niet gelegd en werden er dus geen reeksen gevaren.

In de 470 klasse met 3 Belgische deelnemers werden er totnogtoe 3 reeksen gezeild. Momenteel staan de Israëlieten Yogev/Shahaf aan de leiding gevolgd door de Nieuwzeelanders Brown/Hunt en de Fransen Bonnaud/Bonnaud, de belgen Proot/Heyninck staan momenteel 20e, nieuwkomers Haverhals/Parein en Philipse/Blij staan respectievelijk 60e en 62e op 64 deelnemers.

In de 49er klasse werd het klassement flink dooreengeschud en staan de Fransen Audinau/Christidis voor de Amerikanen Wadlow/Spalding en de Spanjaarden Lopez/De La Plaza. Johann Blondiau en Pim Peeters zeilden een matige 20e plaats en staan nu 25e op 52 deelnemers.

In de Finn klasse gaat de Spanjaard Trujillo aan de leiding met hattrick ( drie reeksen achtereen gewonnen) voor Sebastien Godefroid die gisteren een 3e, 2e en 3e plaats zeilde op een deelnemersveld van 21 zeilers.

Meer info:
www.bosw.org/2003/en/index.html

Foto: start van de eerste reeks laser

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: