verslag dag 3 Olympic Week Barcelona

Op de derde dag van de Barcelona Olympic Sailing week was er duidelijk minder wind als gisteren. De hele dag stond er een windje van ongeveer 10 knopen. Toch stond er nog tamelijk veel deining.

In de laser klasse zeilde Philippe Bergmans zeer sterk. Hij won de eerste reeks, werd 5e in de tweede en 3e in de derde reeks.
Momenteel staat hij tweede na de Oostenrijker Gerritzer en voor de Nieuwzeelander Mcmillan. De overige Belgische laserzeilers staan iets verder. Bernard Glorie 28e, Bert Schandevyl 37e en Wannes Van Laer.

In de 49er klasse werden er drie reeksen gezeild en is de ranking weer volledig veranderd. De Britten Brotherton/Asquith staan momenteel aan de leiding voor hun landgenoten Draper/Hiscocks en de Noren Sundby/Bovin. Het Belgische team Blondiau/Peeters zeilden gisteren een 8e,15e en 21e plaats en staan momenteel 27e.

Sebastiën Godefroid won gisteren twee reeksen en verkleinde de kloof met zijn grootste concurrent Trujillo tot één punt. De Fransman Rambau blijft derde.

In de 470 klasse staan de Ukraïners Braslavets/Matviento momenteel 1e voor de Fransen Bonnaud/Bonnaud en de Israëlieten Gal/Kliger. De Belgen Proot/Heyninck zakten naar de 28e plaats, de andere Belgen Haverhals/Parrein en Philipse/Blij stegen naar de respectievelijke 59e en 60e plaats.

In de Mistral klasse vertegenwoordigen twee nieuwkomers ons land. Mathias Moerman en Bruno van Antwerpen vingen in september aan met windsurfen en nemen hier deel aan hun eerste grote wedstrijd. Ze staan momenteel 27e en 28e op 29 deelnemers. De Chinees Yuango staat aan de leiding voor de Ukraïner Oberemko en zijn landgenoot Zhe.

Meer info:
www.bosw.org/2003/en/index.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: