Vijftiende Race of the Classics van start

Vanuit de Rotterdamse Veerhaven zijn maandagmiddag 20 zeilschepen vertrokken voor alweer de vijftiende Race of the Classics.
Het zeilevenement is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste niet-professionele zeilraces van Europa.

Ambassadeur van de Rotterdamse haven Lee Towers gaf maandagmiddag het startsein. De 20 schepen worden bemand door studenten van verschillende universiteiten en hogescholen in Nederland. De Rotterdamse Erasmusuniversiteit is van de partij met 36 studenten bedrijfskunde.

De eigenlijk wedstrijd begint pas na de tocht over de Nieuwe Waterweg, bij Hoek van Holland. Via Oostende en het Engelse Ramsgate gaat de tocht naar IJmuiden, waar zaterdag de finish is. Een dag later is de prijsuitreiking in Amsterdam.

foto: Kans Kok

www.hrotc.nl
www.oostendevooranker.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: