aankondiging: 24 uurs van het veerse meer!

Watersport- vereniging Arnemuiden (Oranjeplaat) organiseert in het weekend van 14 en 15 juni 2003 alweer de zevende editie van de "24 Uurs van het Veerse Meer. Dit evenement is uitgegroeid van 11 boten de eerste keer in 1996, tot bijna 30 deelnemende zeilschepen in 2002.
Met een gemiddelde aantal opvarenden van 4 personen, zijn er toch al gauw 100 mensen (nog afgezien van de begeleidingschepen) dat weekend non-stop 24 uur aan het genieten van dit midzomernachtfestijn.

De echte wedstrijdzeilers gaan uiteraard voor de 1e plaats, maar om 24 uur lang op de toppen van je kunnen te varen, dat is toch wel wat anders dan een clubwedstrijd op zondag. Een "duurtest" voor boot en bemanning!

De toerzeilers genieten van de drukte overdag op het Veerse Meer, zien langzamerhand de meeste boten de haven opzoeken, maar blijven zelf lekker varen. Na een schitterende zonsondergang volgt een maanovergoten nacht, immers: het is dat weekend volle maan! De kinderen gaan natuurlijk ook mee, want die mogen deze ervaring niet missen! Hoe staat het met de kennis van lichtherkenning, hoe het is om te koken en slapen onder vol tuig, de stilte van de nacht met af en toe een "hoi" bij het passeren van een medezeiler. Zo’n ervaring schept wel een band!

Er wordt gestart op zaterdag 14 juni om 11.00 uur en de finish is zondag 15 juni rond 11.00 uur.
Gevaren wordt er op het Veerse Meer, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk mijlen (binnen de beroepsbebakening) te maken. Bij ieder keerpunt en onderweg zijn controleschepen aanwezig, ook met het oog op de veiligheid. Inschrijving staat alleen open voor kajuitzeiljachten. Er is geen limiet aan het aantal bemanningsleden per boot. Om verschillende schepen met elkaar vergelijkbaar te maken wordt er gevaren met een handicapfactor.

Na afloop van de wedstrijd kan er gezamenlijk geluncht worden en vindt de prijsuitreiking plaats in het clubgebouw van WSV Oranjeplaat te Arnemuiden. Naast wisselbekers, te behouden bekers, eeuwige roem en het kunnen bijschrijven van een onvergetelijke ervaring, is er dit jaar ook een rondvlucht voor 3 personen vanaf vliegveld Midden Zeeland te winnen!

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Organisatiecomité 24 uurs van het Veerse Meer
Dick van der Waaij of Anita Idskes, tel. 0118 - 467 458, e-mail 24uurs@zeelandnet.nl .

Of op de website: www.24uursveersemeer.nl.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: