Challenge Mondial Assistance: dag2

De eerste nacht op zee was zeer moeilijk voor de zeilers die deelnemen aan de wedstrijd tussen Cherbourg en Rimini waarvan het startschot gisteren zondag om 15 uur gegeven werd. Met wind op kop en in een zeer woelige zee zijn de 12 multihulls zeer dicht bij de punt van Bretagne gezeild en varen inmiddels in de Golf van Biskaje.

Met 20/25 knopen wind uit zuidwestelijke richting, zijn de boten gedwongen op te kruisen in zeer vochtige en sportieve omstandigheden. Het zeilen nabij de kust en met de andere concurrenten in de buurt maakt de eerste wedstrijddagen zeker niet gemakkelijker.
De klassementen evolueren enorm snel naargelang de rakken die de deelnemers varen. Bij de eerste rangschikking om 6 uur vanmorgen was Bonduelle eerste, maar verloor daarna in de voormiddag zijn gele trui in het voordeel van Belgacom. Op de middag was het Banque Populaire die aan de leiding lag, van nabij gevolgd door Belgacom. Maar dit is nog maar het begin van het kat en muis spel. Een van de zeldzame deelnemers die vanmorgen om 4 uur antwoordde op de dagelijkse oproep van de organisatie was Jean-Yves Bernot, navigator aan boord van Bayer CropScience. Hij vatte de situatie kort samen: «Iedereen haalt het maximum uit zijn boot en dit zal nog wel even duren.»
Sodebo (Thomas Coville) is het slachtoffer van averij (breuk van de solentstag) en zet koers op La Trinité om te herstellen.

Het klassement deze middag 12 uur:

1. Banque Populaire (Lalou Roucayrol) op 2400,8 mijl van de finish
2. BELGACOM (Jean-Luc Nélias) op 0,2 mijl
3. Bayer Cropscience (Jean Maurel) op 8,5 mijl
4. Géant (Michel Desjoyeaux) op 23,7 mijl
5. Groupama (Franck Cammas) op 30,4 mijl
6. Bonduelle (Jean Le Cam) op 30,5 mijl
7. Gitana (Lionel Lemonchois) op 41,8 mijl
8. Sergio Tacchini (Karine Fauconnier) op 50,3 mijl
9. Banque Covefi (Stève Ravussin) op 50,6 mijl
10. Foncia (Alain Gautier) op 52,1 mijl
11. Sopra Group (Laurent Bourgnon) op 57,6 mijl
12. Sodebo (Thomas Coville) op 146,1 mijl

Meer info Challange Mondial Assistance en up to date positieverslag:
www.challenge-mondialassistance.com/

Begacomsailing.be:
www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: