Challenge Mondial Assistance: dag3

Dinsdag 13 mei - Stop & Go voor Belgacom! Scherp aan de wind in een woelige zee sinds de start in Cherbourg is de vloot multihulls niet bespaard geweest.
Aan boord van Belgacom zoals bij hun concurrenten houden ze de tanden op elkaar en bijten ze door. De bemanning moet vechten tegen het mechanische lot terwijl ze steeds geconcentreerd blijven op de meteorologische berichten en op de posities van de andere boten.

« We hebben niet veel gerust sinds ons vertrek vanuit Cherbourg…» verklaart Jean-Luc tijdens een gesprek met zijn technische team dat standby stond in Port la Forêt « De weersomstandigheden zijn moeilijk, we hebben enkele problemen. De gennakerval is twee keer gebroken. We hebben het probleem een eerste keer kunnen oplossen en hadden de gennaker gerecupereerd. Daarvoor heb ik boven in de mast moeten klimmen om te herstellen en Luc is er binnenin gekropen. Dit alles heeft vier uur in beslag genomen, maar spijtig genoeg is de val daarna terug gebroken. Deze keer heeft de gennaker het niet gehaald… »

Er is morgen een technische halte in het zuiden van het Iberische schiereiland gepland. Jean Le Huérou Kérisel en Pierre Louis Pillot zullen er een nieuw zeil voor "voor de windse koersen" brengen en ze zullen hen ook helpen om zo snel mogelijk te herstellen opdat ze de wedstrijd in de best mogelijke omstandigheden zouden kunnen verderzetten.

Ook andere boten hebben problemen. Na Sodebo die bijna zijn mast kwijt was door de breuk van de solentstag, hebben Bonduelle (Jean Le Cam) en Sergio Tacchini (Karine Fauconnier) grootzeilproblemen en gebroken zeillatten. Géant (Michel Desjoyeaux) heeft problemen met zijn want.
Ondanks alles blijft Belgacom in de match. Ook al hebben ze een beetje vertraagd en zijn ze momenteel vijfde, zijn de afstanden weinig betekenend. De omstandigheden zijn moeilijk voor iedereen en alles is dus nog mogelijk.

Het klassement om 12 uur gmt

1. Groupama (Franck Cammas) op 2028,4 milles van de finish
2. Banque Populaire (Lalou Roucayrol) op 9,2 mijl
3. Bayer Cropscience (Jean Maurel) op 11,8 mijl
4. Foncia (Alain Gautier) op 29,8 mijl
5. BELGACOM (Jean-Luc Nélias) op 36,4 mijl
6. Géant (Michel Desjoyeaux) op 36,8 mijl
7. Bonduelle (Jean Le Cam) op 123 mijl
8. Gitana (Lionel Lemonchois) op 130,4 mijl
9. Sergio Tacchini (Karine Fauconnier) op 150,3 mijl
10. Banque Covefi (Stève Ravussin) op 155,3 mijl
11. Sopra Group (Laurent Bourgnon) op 174 mijl
12. Sodebo (Thomas Coville) op 289,3 mijl.

Meer info Challange Mondial Assistance en up to date positieverslag:
www.challenge-mondialassistance.com/

Begacomsailing.be:
www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: