Zware schade zeiljacht HT-zeiler (NED)

GROU - Het polyester toerzeiljacht van Ridsert van der Geest uit Grou is direct na de start van de HT-zeilrace (een jaarlijkse zeilrace tussen Harlingen en Terschelling v.v.) zwaar beschadigd.
Van der Geest zeilde maandagochtend na de start in de harde wind met zijn Maxi 999 de haven van Harlingen uit, toen het schip bij de Pollendam werd aangevaren door een schokker. "Tussen dek en waterlijn aan stuurboord ontstond een groot gat en ook de sprayhood raakte kapot.

De schokker, ook een deelnemer aan de race, had kort daarvoor allerlei kapriolen uitgehaald", zo vertelt zijn vrouw Wiekie desgevraagd. "Met die schipper was niet te praten. Hij wilde niet meewerken aan het invullen van een schadeformulier dus Ridsert heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij is gelijk teruggevaren."

Ridsert van der Geest doet al 20 jaar mee aan de HT-race, soms zeilde hij met anderen mee. Dit jaar werd hij vergezeld door de Grousters André Andringa en Peter Prins en Mark van der Valk uit Warten. Het beschadigde jacht is naar een werf in Warten gesleept. Hier moet een verzekeringsexpert de schade opnemen.

foto: 190 deelnemende zeiljachten in het Kimswerdergat in afwachting van het startschot. Er staat een flinke bries, windkracht 6.

Meer info HT zeilrace:
www.hwsv-harlingen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: