Muiderzand staat weer garant voor Laser spektakel!

Het staat bij de meeste nog vers in het geheugen: nog geen jaar geleden voeren 128 deelnemers uit 18 verschillende landen het Wereldkampioenschap Laser 4.7 op Muiderzand. Het was een groot succes en belangrijker nog, de aftrap voor een nieuwe klasse in Nederland.

Nu mogen we het nog een keer doen want op 16, 17 en 18 mei zal de Grand Prix ILE worden gevaren op Muiderzand. De ILE is onderdeel van de Eurocup voor de Laser klasse en staat daarmee garant voor de aanwezigheid van nogal wat grote Laser namen. Denk onder meer aan de nieuwe Engelse zeilheld Paul Goodison, Michael Blackburn (AUS), Peer Mooberg (NOR), de Belgische Phillipe Bergmans en niemand minder dan de meervoudig wereldkampioen Robert Scheidt (BRA) zullen op Muiderzand om de eer gaan strijden. Maar ook onze eigen Olympische zeilers zoals Pieter Jan Postma en Marc de Haas zullen zeker de boeien ronden.

Voor de Laser standaard is het na Hyères de perfecte voorbereiding voor de SPA regatta die een aantal dagen later op Medemblik zal worden gevaren. Voor de Laser Radial en de Laser 4.7 is het tevens het Open Nederlands Kampioenschap. De wereldkampioen Laser 4.7 Tonci Stipanovic (CRO) is aanwezig en zal zeker ook deze titel willen veroveren! Op basis van het aantal inschrijvingen verwachten we ruim 150 Lasers in totaal dus een grote happening wordt het in ieder geval.

Meer info:
www.laserklasse.nl/ile/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: