Kleinste boot grootste aandacht!

  • Author: Ice
    Date: do, 15/05/2003 - 02:00

Antwerpen Willemdok - Peter de Smedt en de Huysman boot veroorzaken een grote toeloop van genodigden en vrienden op de voorstelling van hun nieuw project. Het begon allemaal in Gent en eindigt in Brazilië. Ze beginnen namelijk aan de Transat 650 Charente Maritime - Bahia of onder de oude benaming gewoonweg Mini - Transat.

Deze tweejaarlijkse solorace is de doelstelling van het nieuwe team dat zijn basis heeft gelegt door enkele vluchtige contacten te leggen op de laatste bootshow en daaruit een heuse oceaanrace te brouwen.

Nadat iedereen de plannen over hun toekomstige avonturen op de Atlantische Oceaan heeft mogen horen reppen we ons naar de dungeons van Landtmeters om de dorstige keelgaten te vullen. Vollebak daar beneden, het lijkt wel Café d'Anvers maar dan zonder hippe beats. Onder de genodigden en die hard sailors vinden we zelfs Paul Jambers nog terug. Deze party kon niet meer stuk.

Peter de Smedt vertelde me dat een top 20 plaats moet mogelijk zijn: "We gaan hier niet varen om alleen maar aan te komen maar voor de prestaties, de zeilen zijn goed en de boot is goed dus we gaan ervoor!"

Bij het naar huis gaan in mezelf nog denkend dat Peter zijn roots bij Hans Bouscholte toch sterk is want het achterlijk van het grootzeil lijkt toch verdomd sterk op dat van een catamaran. Eigen ontwerp vertelde hij me later.

Veel succes toegewenst van het Clubracer team!

het programma van de Transat 650 Charente Maritime -Bahia:

1ste etappe: 7 september 2003
La Rochelle (FRA) -> Puerto Callero/Lanzarote (Canarische Eilanden)

2de etappe: 27 september 2003
Puerto Callero/Lanzarote (Canarische Eilanden) -> Salvador de Bahia (Brazilië)

Totale afstand Solo: 4500 zeemijl
Vooral deze data je favoriete zeilsite in het oog houden want we volgen hem op de voet.
Interne links:
15/03 Schotenaar Peter de Smedt in Mini-Transat

De fotoshoot door Pit de Jonge/Ship to Shore:

foto © Pit de Jonge

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: