Levyah & Clubracer team te gast bij Alinghi!

Op 14 mei had er in Rotterdam een Benelux presentatie plaats van het Alinghi Project - winnaar van de Americas Cup 2003.- in aanwezigheid van Russell Coutts, Pieter Van Nieuwenhuyzen en Peter Van Niekerk waren eveneens van de partij.
Dit Event werd georganiseerd door UBS - hoodsponsor van het Alinghi Projekt en tevens sponsor van de Breskens Week.

Via zakenrelaties hadden wij de opportuniteit om als enige Belgen
uitgenodigd te worden op deze happening hetgeen dan ook met beide handen aangegerepen werd.
De happening vond plaats in de prestigieuze zeilclub op de Veerkade in Rotterdam en zag er als volgt uit.

Om 11 uur was er verwelkomingscocktail gevolgd door een commercial talk van UBS.
Daarna was een er film over het alinghi Projekt en de Americas Cup, een film waarvan wij echter een beetje ontgoocheld waren vermits hij niet echt zeiltechnisch was wij gehoopt hadden dat er een paar "geheimen" prijs gegeven zouden worden. Maar ja "geheimen" blijken nu eenmaal duur te zijn.

Na de film was er een uitgebreide uiteenzetting door RUSSELL COUTTS van het gehele Alinghi Projekt, waarin duidelijk bleek dat om TE WINNEN je niet perse de allerbeste boot moet hebben, er soms syndicaten zijn met bepaalde betere mensen maar dat het TEAM IN ZIJN GEHEEL maar dan in ALLE aspekten het BESTE moet zijn.
Dit is trouwens de reden hoofdreden waarom 75 à 80 % van dit team, waaronder de 2 P(i)eters, reeds terug onder kontrakt ligt voor de volgende editie van Americas Cup die in Europa plaats heeft in 2007.
Tussen nu en 2007 zullen er echter verschillende wedstrijden zijn waaraan de Americas Cup boten zullen deelnemen.

Na deze uiteenzetting heeft RUSSELL COUTTS ons nog geruime tijd te woord gestaan!

De voormiddag werd afgesloten met een heerlijk Walking Buffeten en een fotosessie, waarvan wij dankbaar gebruik gemaakt hebben..

Sfeerfoto's volgen.

Meer over het Alinghi team:
www.alinghi.com/en/home.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: