Scheldemond Races te Breskens: dag 2

Met nog minder deelnemers aan de start dan gisteren werd er toch nog een wedstrijd georganiseerd. Hiervoor kunnen wij enkel de wedstrijdleiding dankbaar zijn. Want indien zij dezelfde mentaliteit zouden hebben als sommige zeilers kunnen we evengoed ophouden met wedstrijdzeilen?

In ieder geval waren er vier boten aan de start die een gezamelijke wedstrijd voeren. In IRC 1 was er immers maar 1 deelnemer, nl de "Levyah" en in IRC 3 waren er 3 deelnemers, "Capella", "Noordwind" en "Whomper".

De eerste wedstrijd was een leuke baan met twee ups & downs. Hier was vooral boothandeling de grote factor en deze wedstrijd werd dan ook nipt gewonnen door "Capella" voor "Levyah" (CorrTime) . De tweede baan was wat ze noemen een rondje plaat waar het vooral uitkijken was voor stroming en ondieptes. Hier was "Levyah" natuurlijk in het voordeel daar zij minder lang in de stroom hoefde te varen door zijn grotere snelheid dankzij de langere waterlijn.

Al bij al nog een leuke dag op het water gehad met de mogelijkheid om eens een goede oefendag in te lassen. Hier rest mij echter nog de spijtige opmerking te maken dat er ook bepaalde personen rondvaren die de wedstrijden echt niet nauw aan het hart dragen. Dit heeft de "Levyah" mogen ondervinden door een onnodig loefduel te moeten uitvechten met een boot die niet eens in wedstrijd was(Bedankt "Siroco").

Hopelijk zullen er de volgende wedstrijden meer bootjes aan de startlijn te vinden zijn. Dit waren eveneens de woorden van de voorzitter van de yachtclub Breskens die het weekend het dieptepunt
vond van wedstrijdzeilen in Breskens. Hopelijk tot binnenkort aan de startlijn!

Resultaten:
RACE3:
IRC 1 Starttijd: 10:30:00uur
1. LEVYAH BEL 4250 CT 1:14:22
2. NRJ BALL BEL 2455 CT DNC

IRC 3 Starttijd: 10:30:00uur
1. CAPELLA NED 5111 CT 1:12:56
2. NOORDWIND NED 4627 CT 1:18:33
3. WHOMPER BEL 1280 1:29:28
4. HALF MOON BEL 680 DNC

RACE 4:
IRC 1 Starttijd: 10:30:00uur
1. LEVYAH BEL 4250 CT 1:54:57
2. NRJ BALL BEL 2455 CT DNC

IRC 3 Starttijd: 10:30:00uur
1. CAPELLA NED 5111 CT 1:57:01
2. NOORDWIND NED 4627 CT 1:58:58
3. WHOMPER BEL 1280 DNC
4. HALF MOON BEL 680 DNC

Capella de wolf in schapenvacht:

Levyah net voor de start:

foto's door Otto Peltzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: