Naarden open 2003: Matsuru team kaapt de Beker!

Dit jaar stond de wedstrijd, Naarden Open, voor het eerst op de
wedstrijdkalender van Matsuru (BEL). Naarden ligt ten oosten van Amsterdam en de wedstrijden worden op het gooimeer gevaren. Vanuit Antwerpen was het vrijdagavond zo'n 160 km rijden, zodat we rond 19.30u ter plaatse aankwamen.
Daar aangekomen blijkt de yachthaven van Naarden beter beveilgd te zijn dan Fort Knox. Je moet 2 slagbomen door om tot de helling te komen en eens je binnen bent geraak je niet meer buiten (alleen als je een ijzeren gereedschapskist bij hebt).
Als enigste belgische deelnemer werden we hartelijk onthaald door het wedstrijdcomite. Voor dit evenement waren er naast FF65, Volksboot, Contender en ORC klasse ook elf Max Fun 25 ingeschreven, waarvan er maar negen aan de start verschenen.

Zaterdag stond er een onregelmatige zuidwestenwind. De wedstrijden bestonden uit 'inner en outer loops' varierend tussen 3 tot 6 mijl. Er 6 wedstrijden gehouden. Na de eerste reeks bleek dat de hele wedstrijd zou draaien rond Marlow, Matsuru en MXTC. De volgorde van rangschikking wisselde van wedstrijd tot westrijd, wat de competitiedrang alleen ten goede kwam.
Een staaltje van prachtige taktiek werd gedemonstreerd door onze
Bob, de bouwer op het einde van de 4de reeks. Ongeveer een 50 meter voor de finish lagen de schepen MXTC en Matsuru onder genakker vlak achter elkaar. 'Onzen Bob' ging voor een nep gijpmanoever. MXTC hapte toe, gijpte en moest de finishlijn uiteindelijk delen met Matsuru. De dagprijs werd uitgereikt aan Matsuru, met een nipte voorsprong op MXTC.

Zondag wakkerde de wind wat aan tot een 5 Bf. Op deze dag werden er nog eens 5 wedstrijden gehouden. Marlow stond op een grotere achterstand, zodat we vooral rekening moesten houden met MXTC.
Met deze harde wind konden we iedereen behalve MXTC goed achterhouden, uiteindelijk trok MXTC verdienstelijk aan het langste eind en won de dagprijs. Matsuru had op zaterdag een groter puntenverschil, zodat zij na 11 reeksen met de overall-prijs naar huis vertrokken. Het is in ieder geval enorm leuk om te
zien dat de klasse niet alleen in grote, maar ook op niveau groeit.
Als je ziet dat bij een wedstrijd van een uur, het verschil tussen de eerste en de laatste amper 3 minuten bedraagt. Wij danken de organisatie voor een gezellig Naarden Open en komen volgend jaar zeker terug.

Tot in Scheveningen

De resultaten en meer info:
www.rzvnaarden.nl/
Matsuru team:
/users.skynet.be/matsuru/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: