Southern Goofy’s (Auckland)

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 19/05/2003 - 02:00

Nog even en iedereen noemt ze hier zo (de winterwedstrijden te Auckland). In tegenstelling met Colijns wordt er hier om de 2 weken op Zaterdag om de eerste plaats gestreden.
Verleden Zaterdag ging de eerste wedstrijd van start. Rondje plaat kennen ze hier niet, en volgens de wedstrijd bepalingen wordt de Hauraki Golf (waar een paar maanden geleden 80 voeters met carbon zeilen om de America’s Cup streden) ons strijdperk.

18 Knopen wind, een gezonde portie zon (als we het gat in de ozonlaag even vergeten) en een boot of 80 schat ik. Ik vaar met de Farr 1020, een ouder ontwerp van de gekende architect maar daarom niet minder populair. De boot heet Navahoo en is in goede conditie (wat van de bemanning niet gezegd kan worden maar dat wijst dan weer op een goed leven).
Het schijnt dat het weer niet meezit omdat er af en toe een wolkje de prêt bederft en ik zeg hen dat dit de gemiddelde zomerdag evenaart. De baan heeft de vorm van 2 Z’s boven elkaar met de verticale been een indewinds rak zijnde om dan eens boven weer onder spi hetzelfde naar beneden vlammen met de nodige gijpen.

Na de wedstrijd wordt er niet in de club gepinteliert maar iedereen komt bijeen op de steiger die daardoor bijna gelijk komt te staan met het wateroppervlak. Wat ik vooral miste was de auto op de kade die de Start en Finish verzorgde in Colijns. Valt dus nogal mee eigenlijk. Ik denk dat we 4de eindigden daar er maar 3 boten voor ons waren en we in eenheidsklasse vaarden (nee Ice we waren niet enkel met 4 in onze klasse!)

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: