Challenge Mondial Assistance: BAYER ontmast!!!

  • Author: Ice
    Date: di, 20/05/2003 - 02:00

Schipper Jean Maurel contacteerde maandagmorgen de Race Headquarters in parijs dat ze om 11u05 zijn ontmast nabij Cronoton.
Niemand is gewond geraakt bij de catastrofe en ze hoeven geen verdere assistentie. Nog ongelukkiger is dat Bayer op het moment van de mastbreuk in tweede positie lag en maar 467 mijl meer van de finish. De overwinning zat er nog altijd in.

De mast is overboord gegaan in niet al te extreme omstandigheden. "upwind in 20 knots of wind under one reefed mainsail and trinquette in short seas, Mistral style flying two hulls" volgens Jan Maurel. Dit gebeurde zonder enige waarschuwing en niemand aan boord heeft een idee waarom deze catastrofe gebeurd is.
Ondertussen heeft de crew de mast al voor zo'n 7 meter weten te bergen maar de golven op zee zijn te groot om de rest van de stukken binnen te halen.

foto: Bayer CropScience © Photo DR - Challenge Mondial Assistance

Positions at 1800 GMT 19 May
1. Groupama, 323.2 miles to finish
2. Banque Populaire, 16.1 nm to leader
3. Géant, 34.4
4. Bonduelle, 57
5. Sodebo, 156.1
6. Sergio Tacchini, 165.8
7. Banque Covefi, 201.3
8. Sopra Group, 633.6
Abandoned: Belgacom, Foncia, Gitana, Bayer CropScience

Meer info Challange Mondial Assistance en up to date positieverslag:
www.challenge-mondialassistance.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: