Het Belgacom Trimaran project loopt af einde 2003!

Na een grondige evaluatie van de resultaten van de Belgacom Trimaran, heeft het Belgacom directiecomité beslist om het project na afloop van het lopende seizoen stop te zetten. Het is de bedoeling dat de boot, na de herstelling van de vorige week geleden averij, zal deelnemen aan de grote Prijs van Marseille (4-6 juli).

Nadien zal hij gedurende meerdere weken tijdens de zomervakantie aan de Belgische kust Zeebrugge ingezet worden voor promotieacties voor de klanten en de Belgacom-medewerkers. Verwacht wordt dat hij in het najaar ten slotte zal deelnemen aan de grote, prestigieuze "Transat Jacques Vabre" race van Le Havre naar Salvador da Bahia (November).

De Belgacom Trimaran nam vanaf het begin (2000) deel aan het ORMA-kampioenschap. De resultaten gingen in stijgende lijn en de bemanning, onder leiding van Jean-Luc Nélias, slaagde erin om de faam van Belgacom hoog te houden.

De trimaran genoot ruime belangstelling bij de media en bij de zeilsportliefhebbers. Het imago van Belgacom werd erdoor versterkt.

Belgacom heeft de stellige hoop dat de trimaran in de tweede helft van het seizoen in staat zal zijn om nog opmerkelijke prestaties neer te zetten.

De mast, die tijdens de Challenge Mondial Assistance ernstig beschadigd werd, zal vervangen worden door een reservemast. De bemanning zal alles in het werk stellen om, ondanks deze handicap, op eervolle wijze het seizoen af te werken en het avontuur van de "Belgacom Trimaran" in schoonheid te laten eindigen.

Didier Bellens, CEO van Belgacom, verklaarde in dit verband in een interne mededeling: "De Belgacom Trimaran is in de voorbije drie jaar een ambassadeur geweest voor onze onderneming, en heeft bijgedragen tot een betere perceptie van ons bedrijf. Tijdens de zomer zal hij bewonderd kunnen worden aan onze kust. In het najaar reken ik op een goede prestatie o.m. in de Transat Jacques Vabre. De boot zal dan zijn opdracht vervuld hebben".

De Belgacom wordt hersteld en zal zijn seizoen volmaken.

www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: