Challenge Modial Assistance: Finish

  • Author: Ice
    Date: wo, 21/05/2003 - 02:00

Rimini (ITA) - Groupama als eerste over de finish in deze 2de Challenge Mondial Assistance. Om 6u04 en 22 sec heeft Franck Gammas in de gietende regen en met een ferme 30-35 knopen wind in exact 9 dagen, 15 uur, 4 minuten en 22 sec over de 2700 mijl gedaan.
Dit met een gemiddelde snelheid van 11.68 knopen.

Groupama had een uitstekende race nadat hij in minder dan 48u na de start de leiding nam. Op 15 mei moest hij deze confortabele positie afgeven aan Banque Populaire. Dit echter maar voor een nacht want om 04u 's morgens nam Groupama terug de leiding.

Wanneer Groupama over de finishlijn kwam deze morgen had Banque Populaire nog 20 mijl te gaan in vies weer met korte golfslag. Bonduelle geschipperd door Jeal Le Cam lag toen in derde positie.
"It was a very complicated night in 35 to 40 knot winds and jumps in the wind of 90 degrees " volgens Franck Proffit, crew van Frank Cammas. "We had to make an enormous amount of manœuvres and the whole crew is tired. Even the electronics blew with the storm."

foto: © Photo DR

Ondertussen lopen de super tri's aan de lopende band de haven van Rimini binnen, voor meer info: Challange Mondial Assistance:
www.challenge-mondialassistance.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: