SPA Regatta 2003 start vandaag!

Vandaag woensdag 21 mei start de 19e SPA Regatta met een deelname van meer dan 1200 zeilers en zeilsters uit zestig landen.
Op het IJsselmeer barst de strijd los tijdens de eerste start om 11.00 uur. De SPA Regatta kent dit jaar een hoog deelnemersniveau met meer dan zestien wereldkampioenen. Onder deze toppers ook meervoudig wereldkamioenen als de Braziliaanse Robert Scheidt in de Laserklasse. In de Starklasse zijn zelfs de gouden, zilveren en bronzen medaillewinnaars van de Olympische Spelen aanwezig. Zij vormen natuurlijk de uitdaging voor de Nederlandse Toppers als Serge Kats met Jean Pierre Martens en Mark Neeleman met Peter van Niekerk.

Nieuw op de SPA Regatta is het 'live tracking and tracing' van de Yngling wedstrijden op Internet. Een aantal Yngling boten worden uitgerust met een GPS/GSM ontvanger. Deze is ontwikkeld door hoofdsponsor Armada Security Products. Het systeem volgt de boten zodat op Internet alle boeirondingen, snelheden en manoeuvres goed te zien zijn op de site van de SPA Regatta.

De wedstrijden duren tot en met zondag 25 mei 2003

Naar de SPA regatta site met 'live tracking and tracing':
//sparegatta.org/2003/default.asp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: