Tour de Bretagne: Zwaar einde tweede etappe

Sander en Marten-Jan zijn in de tweede etappe op een 24ste plaats binnengekomen. Overall blijft er voor hun een 18de plaats over. De start was wederom uitermate slecht. Er waren maar liefst twee herstarts nodig om het ongedurige veld reglementaire te laten starten. Deze starts gingen gepaard met een hoop Franstalige instructies. En dat was iets teveel van het goede. Samen met Skandia (25ste) - met aan boord de Britse dames Sam Davies en Emma Wesmacott - konden zij slechts blind de meute volgen in plaats van tactische beslissingen nemen.

De wind nam tijdens de race toe van 15 knopen (4 bft) naar 30 - 35 knopen (7 - 8 bft). Een vuurdoop voor de nieuwe schepen. Het parcours liep om een groot aantal rotsklippen die slechts met kleine boeien gemarkeerd waren. Deze klippen, de onbekendheid met het gebied en het slechte zicht dicteerden Sander en Marten-Jan vooral de veilige kant van het parcours te kiezen.

Sander : "Het was een machtige etappe; de harde wind, de stroming, de klippen, prachtig. Maar ik ben blij dat we zonder schade binnen zijn."

Winnaar van de tweede etappe is Cercle Vert. Derde werd David Olivier; het schip waar Hans Bouscholte op meevaart.

Morgen staat een nachtetappe naar Brest op het programma. De start staat voor 21:00 uur gepland.

foto: de Britse dames Sam Davies en Emma Wesmacott © Stichelbaut Benoit

Meer info en klassement op:
www.tourdebretagnealavoile.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: