Op 27 mei vertrekt de NSR vloot naar Engeland!

Uitstekende voorbereiding voor Scheveningen-La Rochelle of de Fastnet Race...
Je zal maar een van die bofkonten zijn die door maar twee snipperdagen op te nemen aan boord kan stappen van een van de ongeveer 80 schepen die op dinsdagavond 27 mei "weggeschoten" worden door een tegen die tijd waarschijnlijk vers beëdigde minister van een nu nog onbekende politieke kleur. Wat zeker vaststaat is dat zij of hij dat zal doen vanaf een marineschip. Gelukkig weer een van de zekerheden in ons maritieme bestaan; dat schip is en blijft voorlopig grijs…

Met een goed gemutste ploeg de nacht in, waarvan iedereen die deze tak van sport beoefent nog steeds stil wordt van de betoverende hemel en de zee, waar je om je heen veel meer ziet dan alleen maar de navigatieverlichting van je tegenstanders en de cijfers op de display’s van de instrumenten aan boord. Meestal is er de luxe van een kop warme soep en dito hap, maar later tijdens de tocht naar Harwich wordt het menu wat simpel, tot grote vreugde van de watersportende tandartsen, omdat marsen en nutsen nou eenmaal hun kassa’s nog beter laten rinkelen.

In Harwich wacht na 110 mijl weer trouw de finish boot, waarna heel relaxed een tochtje op de motor richting onze vriendinnen en vrienden van de Royal Harwich Yacht Club volgt. Onderweg zien we Pin Mill, nog vervelozer dan vorig jaar, waar de waard steeds weer in staat lijkt te zijn om minder alcohol in het bier te laten brouwen, zodat niemand van het zeilersvolk een andere bijwerking dan overmatig toiletbezoek oploopt....lees verder

foto: archief NSR Vuurschepenrace 2002

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: