Tour de Bretagne: 3de ettappe Sander 22ste

21 mei - 20:15 uur : Telefonisch heeft Sander laten weten dat de vermoeidheid aardig begint toe te slaan. Sander: "bedenk daarbij dat wij een van die boten zijn waarbij er geen shorecrew klaar staat die de boot voor morgen prepareert. En er, i.p.v. een hotel of luxe camper, gewoon op de boot geslapen en gegeten wordt. Maar ik zou niet willen ruilen. Het is een prachtige en intense ervaring die hier alleen maar door wordt versterkt." "Op het water zijn de Franse zeilers een klasse apart. Zo dicht als dat zij langs en tussen rotsen doorvaren is haast niet voor te stellen. Dit om zo min mogelijk last te hebben van de sterke stromingen die hier lopen. Ja, zeilen op het scherpst van de snede leer je hier. Nu nog even de waypoints voor morgen invoeren en dan slapen, de start is morgen héél vroeg.

14:25 uur : De ING Real Estates is, geholpen door de vloedstroom, om 13:58 in Brest als 22ste gefinisht. Overall staan ze nu op plaats 20. Om de plaatsen achter in het veld werd nog hard gestreden. Op een twaalfde plaats vinden we Réve de grand van Yves le Blevec als de snelste nieuwkomer in deze etappe. Le Blevec finishte als vijfde in de 2001 editie van de Mini Transat.

13:30 uur : Créaline is om 13:06 uur in Brest als eerste gefinisht. De organisatie is door het snelle verloop van deze etappe verrast. De boten behalen een gemiddelde snelheid van 8 a 9 knopen. Sander en Marten-Jan hebben een achterstand van meer dan één uur op de koplopers. Ze varen achter in het veld.

09:00 uur : De deelnemers hebben een moeilijke nacht achter de rug. Harde wind tegen, stroming, regen en slecht zicht. Door het slechte zicht is de organisatie nog niet in staat geweest om een klassement op te stellen.

foto: © Alemany Pascal

www.sanderbakker.nl
Meer info en klassement op:
www.tourdebretagnealavoile.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: