Inschrijving ONK zijn afgesloten!

Op donderdag 29 mei aanstaande start in Workum de ONK Regatta 2003. Tot en met zondag 1 juni strijden honderden jeugdzeilers in Optimisten, Splashes en Flashes voor het open Nederlands kampioenschap 2003. Er zullen in 4 dagen 10 wedstrijden gevaren worden op het IJsselmeer bij Workum. Aan waterkant van het recreatiegebied is de ONK Regatta 2003 goed te volgen.

De beide klassenverenigingen, de Optimisten Club Nederland (OCN) en de Splash Flash Klasse Organisatie Nederland (SKON) organiseren met de Zeil Vereniging Workum (Z.V. Workum) en de Koninklijke Watersportvereniging Frisia dit jaar voor het eerst gezamenlijk dit festijn. Er worden ongeveer 600 boten en hun zeilers verwacht en daarnaast ook nog eens vele honderden enthousiaste vrijwilligers en natuurlijk heel veel ouders. Door Z.V. Workum is de route naar het wedstrijdveld prima aangegeven. Van welke kant je ook komt, overal staan gele verwijzingsbordjes voorzien van de naam Z.V. Workum.

Bij de Optimisten zullen de topzeilers uit vele landen meedingen om het prestigieuze Nederlandse kampioenschap. Zo streden vorig jaar de toppers bij het Nederlandse kampioenschap ook om de eerste plaatsen bij het latere wereldkampioenschap. Voor de Nederlandse Optimist-zeilers is de uitslag van deze titelstrijd tevens van groot belang voor de uitzending naar het Wereldkampioenschap op Grand Canaria (Spanje) en het Europees Kampioenschap in Strarigrad (Kroatië).

Voor zeilers van de Splash en de Flash betekent dit Open Nederlands Kampioenschap een mooie generale repetitie voor de Wereldkampioenschappen die van 20 tot en met 26 juli samen met de Vaurien in Stavoren plaatsvinden. Een prima gelegenheid om op hetzelfde IJsselmeer in een groot deelnemersveld te oefenen.

De Optimist en Splashklasse zijn de grootste jeugdzeilklassen in Nederland. Meer dan de helft van de olympische zeilers is begonnen in de Optimist en bij de iets oudere jeugd is de Splash enorm populair. In beide zeilklassen gaat het aan de ene kant om de promotie van zeilen als breedtesport en aan de andere kant om de ontwikkeling en stimulering van de topwedstrijdsport. Ook kenmerken beide zeilklassen zich door de vele enthousiaste ouders en vrijwilligers en de gezellige band tussen alle zeilers op de wal. Zo zullen ook tijdens de ONK Regatta 2003 vele leuke sociale activiteiten georganiseerd worden.

Vers op de redactie: de mededeling van het Belgische DOCB:
De inschrijvingen van het ONK zijn afgesloten, daar men nu reeds 300 voorinschrijvingen heeft.
Er zijn 39 Belgen ingeschreven wat een zeer mooi resultaat is. Bent U ingeschreven en mocht U beslissen om toch niet deel te nemen gelieve dit te melden aan ons secretariaat. Zo kunnen wij deze plaatsen gebruiken voor andere Belgen, of ze terug vrij geven aan OCN. Het zou niet fair zijn dat wij onnodig plaatsen blokeren voor zeilers die wel zouden wensen deel te nemen, maar te laat waren met hun inschrijvingen.
Mogen wij toch vragen om in de toekomst meer gebruik te maken van de gezamelijke inschrijvingen? Zo voorkomen wij dat bepaalde zeilers naast de boot vallen.
Dank U

Foto's © Annemiek van Kinderen

Meer info ONK:
www.optimist.nl
www.optimist.be

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: