SPA Regatta: tweede dag (NED)

De tweede dag van de Pré-Olympische Zeilweek in Medemblik was een regenachtige dag met windkracht 3-4 (11 - 15 knopen). Alle geplande races werden gevaren, met goede resultaten voor de Nederlanders en de Belgen. Zo behielden Sven en Kalle Coster (NED) bij de 470-heren de koppositie, evenals het Tornadoteam Sven Karsenbarg met Mischa Heemskerk. Het Ynglingteam van Janneke Hin klom (NED) op naar een tweede positie in het tussenklassement. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zijn 1 plaatsje gezakt en staan nu op een derde positie bij de 470-dames. Carolijn Brouwer (NED) in de Europe is gestegen van een 31e plaats naar een tiende plaats. Sebbe Godefroid (BEL) in de Finn haalt er een 1ste & 2de plek bij en komt op 5 in het tussenklassement.

470 dames en heren
"Het was best lastig zeilen vandaag ," is de mening van coach Daniel Smith (NED) . De geplande drie races zijn gevaren maar "de wind draaide behoorlijk en de zeilers moesten zeer alert zijn om daar goed op te reageren. Bij Sven en Kalle Coster was de start in race vier niet zo goed en zij lagen redelijk achter in het veld, door goede snelheid konden ze zich wel naar voren zeilen, maar meer dan een 18e plaats zat er niet in. Race vijf en zes gingen goed en ze zagen dat beloond met een 1e en 2e plaats in het veld." Over de 470-dames meldt Daniel Smith dat het Nederlandse kernploegteam Marcelien de Koning met Lobke Berkhout een serie neerzette van 11-9 en 3, en dat zij beter kunnen zeilen dan dat ze vandaag hebben laten zien. "Ze tonen wel vechtlust en kunnen met hun snelheid veel boten inhalen. Ze doen het niet slecht, dat zeker niet, maar ze kunnen beter," aldus een gedreven coach.

49er
"Gisteren zei ik dat Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis (NED) een pechdag hadden," zo meldt Jacco Koops als hij van het water komt. "Helaas hadden de jongens vandaag ook weer pech, want in de eerste race brak de giek en moesten ze de wedstrijd staken. Gelukkig stonden er nog twee races op het programma en de jongens hebben zich niet laten kisten en kwamen twee keer als derde over de finishlijn. "Daar ben ik best een beetje trots op," geeft Jacco Koops toe. "Mentaal zijn Pim en Pieter erg sterk, ze hebben een enorm incasseringsvermogen en dat is belangrijk richting Olympische Spelen. Je ziet dit nu natuurlijk niet in de resultaten door de pech in race 2,3 en vier."

foto: Sebatian Godefroid in de Finn © Richard De Jonge

Meer info, resultaten & Life tracking:
www.sparegatta.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: