Commodore Lamberts Race (NED-BEL)

  • Author: Ice
    Date: zo, 25/05/2003 - 02:00

Vandaag werd de Commodore Lamberts Race gevaren van Breskens naar Oostende. Een funne aanbrengsrace voor de Ramsgate Oostende regatta die volgende week start.
De start van de IRC 1,3&4 klasse ging vandaag lekker vlot. Breeze, Liesl, & Levyah namen de kop van de trein langs de kust naar buiten. Breeze verdedigde zich kranig tegeover de snellere Liesl maar moest toch forfet geven. Liesl zocht naar zeer ondiep water om uit de stroom te blijven maar net iets te ver aan de veerhaven waar het een beetje te ondiep werd. KLABAAAANG daar ging hij op de rotsblokken die net aan de punt van het staketsel liggen, LEVYAH en BREEZE profiteerde van deze situatie en namen de leiding over.

Aan de first mark kwamen we met de LEVYAH de IRC 5&6 klasse snel tegen. CAPELLA ging als eerste rond gevolgd door HALF MOON.
Na het ronden de HALFMOON voorbij en dan CAPELLA. De buienrij die uit het SW kwamen voorspelde niet veel goeds kwa windkracht. Daar deze redelijk smal was waagde we de gok, liever korte dan lange pijn en we zette koers dwars erdoor heen over SB. Het nieuwe front bracht ons wat we hoopte, wind! Met dit voordeel op het kruisrak konden we onze voorsprong vergroten op onze achtervolger LIESL met 12min.
Enkele shiften en genua wissels later (+5uur) kwam het tweede korte spirak voor Oostende en we konden als eerste over de Finish.
Opzet geslaagd: als eerste in de kroeg van de RNSYC!

In Oostende was het precies de Meir op een zomerse zaterdagmiddag, je kon er over de koppen lopen want het festival Oostende voor anker had blijkbaar succes. Talloze klasieke zeilschepen waren te bewonderen in de haven en op zee.

foto: Liesl maakt touchdown aan de veerhaven! :p

Resultaten Commodore Lamberts Race:
IRC 1
1. LEVYAH (Spirit 425) CTT 06u46min34sec
2. LIESL (First 40.7) CTT 07u00min44sec
3. DIABOLIC (JOD 35) CTT 07u17min14sec

IRC 3&4
1. GARCE (First 31.7) CTT 06u47min07sec
2. BREEZE (ILC 30) CTT 07u12min23sec

IRC 5&6
1. CAPELLA (one off) CTT 06u46min31sec
2. NOORDWIND CTT 06u53min07sec
3. HALFMOON (1/2 tonner) 06u53min42sec

CRC B
1. MANDALA CTT DNF

Sfeerfoto Oostende voor anker met Bert op de voorgrond:

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: