Vloot NSR maakt zich op voor vertrek! (NED)

Terwijl iedereen het druk had in Medemblik in de Olympische klassen, loopt de haven van Scheveningen vol met schepen die aanstaande dinsdag 27 mei zullen vertrekken voor de Vuurschepen en North Sea Race. De meer dan zeventig boten op de heenweg en de ruim honderd die terugvaren beginnen hun wedstrijden in ieder geval met mooie weersvoorspellingen. Er wordt aan boord van de schepen momenteel hard gewerkt om aan de veiligheidseisen te voldoen!

Voor de thuisblijvers doet de organisatie er alles aan om nieuws, uitslagen en foto’s op de website te plaatsen. (www.nsr.nl) Zondag 1 juni zal om 16.00 uur de prijsuitreiking van de offshore races plaatsvinden in de "mijnzaal" van de visafslag. Uw fans zijn daarbij ook van harte welkom!

Eenmaal terug uit Engeland, maken wij ons op voor de wedstrijden en festiviteiten voor de kust van 6 tot en met 9 juni. Bemanningen krijgen voldoende polsbandjes voor familie om de vermaarde feesten in de grote tent bij te wonen. Leden van het Watersportverbond kunnen armbandjes afhalen bij de wal-info op vertoon van hun ledenpas. Speciale gasten van sponsoren dragen een andere kleur bandje. Uitsluitend met de zwarte polsbandjes hebben deze V.I.P.’s toegang tot "The Black Label Lounge", de nieuwe, aparte tent die door Johnnie Walker wordt gesponsord.

In de grote regatta tent wordt het weer iedere avond een groot feest, met cateraars uit alle windstreken, dagelijkse prijsuitreikingen en fantastische muziek! Op vrijdagavond speelt "the Boston Tea Party", zaterdag komen de Knappe Mannen met hun Diva’s en zondagavond komt een formatie van de rock academie uit Tilburg onder de naam "Glamourama". Op de kade en op de steigers spelen dagelijks weer mobiele orkesten en in de haven varen de radiografisch bestuurde K-klasse boten en de mini 12 meters van Trefpunt met daarin de dagwinnaars uit de verschillende klassen. Voor de winnaars van deze laatste competitie ligt o.a. een bijzondere prijs klaar; het nieuwe Suunto M9 GPS horloge!

Ook dit jaar is er weer een North Sea Regatta SMS nieuwsdienst. De organisatie zorgt ervoor, dat je het laatste nieuws direct op je mobiel ontvangt. Het tarief is 40 ct per ontvangen bericht. Aanmelden is eenvoudig; stuur een sms bericht met de tekst "NSR ON" naar het nummer 2020. Na de regatta stopt de sms dienst automatisch. In het bezit van een imode toestel? Bij "sail & snow" van Esport is een aparte nieuwsrubriek voor de North Sea Regatta. Surf naar "sport", kies "sport overig" en selecteer "sail & snow" Hier vind je uitgebreider nieuws met de laatste foto’s direct te bekijken. De North Sea Regatta is dit jaar weer optimaal mobiel!

Voor deelnemers is nog een technisch puntje van belang; als u deelneemt, dient uw verzekeraar ook daarmee akkoord te zijn. U hebt een verklaring nodig om te mogen wedstrijdvaren op zee met een minimale WA dekking van 680.000 euro. Uw polis c.q. aanvulling daarop zal worden gecontroleerd bij het race office.

Voor de eerste keer zal en delegatie zeilers uit Duitsland op het water verschijnen in de DYAS. Er is een extra boot beschikbaar voor een Nederlands gastteam. Snel laten weten als u hier iets voor voelt…

Dan nog het laatste nieuws; voor de eerste keer in de rijke geschiedenis van de North Sea Regatta (sinds 1948) zal er een overall prijs worden uitgereikt. De "North Sea Regatta Super Cup" heeft om te zien ook alles van u ervan verwacht… hij is ENORM en uniek. Op basis van de resultaten van alle klassen, zullen drie nominaties worden gedaan voor de beste zeil(st)er van de regatta. Een jury, onder leiding van K.N.W.V. voorzitter Jan van Gelderen zal uit de nominaties de winnaar op 9 juni bekendmaken.

Veel succes gewenst aan de Engelandvaarders, met vriendelijke zeilersgroet, namens het comité.

Meer info:
www.nsr.nl

foto: archief NSR Vuurschepenrace 2002

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: