2e editie van de Challenge Mondial Assistance

Net terug van de Grote Prijs van Lorient, de bronzen medaille op zak, een oog op de meteo en een ander op de laatste voorbereidingen, Jean-Luc Nélias heeft niet lang gewacht om zich volledig toe te leggen op de eerste oceanische wedstrijd van het seizoen, de Challenge Mondial Assistance.

De start zal op zondag 11 mei in Cherbourg gegeven worden: 12 trimarans, 2734 mijl voor de boeg, vier zeeën en een oceaan te doorkruisen (in volgorde : het Kanaal, de Atlantische Oceaan, de Middellandse en de Adriatische zee), stormen, windstiltes… er staan dus nog spannende dagen op stapel!

Met een zilte drang naar wraak in de mond, zal het Belgacom Sailing Team alles op alles zetten om die 12 minuten af te kopen die hen na een ongelukkig manoeuver in de baai van Tarragona de overwinning gekost hadden tijdens de vorige editie van de Challenge.

Een bijna identieke bemanning t.o.v. de editie van 2001 en een « guest star » in de persoon van Roland Jourdain, Wereldkampioen bij de monohulls. Ze zijn zes aan boord en hebben allemaal een specifieke taak: sturen, navigatie, tactiek, winch, trim.

Aan boord van de Belgacom die als een van de snelste boten van de vloot beschouwd wordt, maken Jean-Luc Nélias, Roland Jourdain, Pierre Mas, Luc Bartissol, Christophe Lassègue en Fred Brousse zeker aanspraak op een overwinning.

Afspraak in Rimini in 2734 mijl…

www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: