Tweede Van Uden-Reco Regatta eindigt spectaculair!

  • Author: Ice
    Date: ma, 05/05/2003 - 02:00

Port Zélande, 4 mei 2003 - In het weekend van 3 en 4 mei 2003 vond op het Grevelingenmeer de tweede editie van de Van Uden-Reco Grevelingen Regatta plaats. In totaal verschenen er in vijf verschillende klassen 97 boten aan de start. Nadat de op zaterdag geplande races uitvielen wegens stormachtige wind, konden de deelnemers op zondag onder perfecte omstandigheden de races inhalen. De wind bouwde in de middag op tot windkracht vijf en zorgde voor spectaculaire races.
In de Maxfun 25 klasse werd de race glansrijk gewonnen door het Matsuru team (BEL) met maar liefst 5x een 1ste plek.
In de IMS 1 en 2 -klasse ging de overwinning na vier races naar de IMX-40, NINIX.
In IMS 3, 4 en 5 was de eerste plaats voor Easy Living met schipper André Nelis (First 36.7).
Het Xaster team (X362 sport) met Marc Flamand aan het stuur kon goed meekomen en dingde naar eigen zeggen nog voor de 1ste plek maar moest noodgedwongen opgeven in de laatste reeks door materiaalbreuk en eindigde hiermee 5de in het totaalklassement.
In de verschillende ORC klassen waren de eerste plaatsen in het totaalklassement respectievelijk voor Danish Blue, Mad About You en de Stuiver.

In de IMS-klasse nam het eerste Nederlandse damesteam offshore racing deel. Het team van Volvo Ocean Race zeilster Klaartje Zuiderbaan kon met zijn Mumm30 One Design goed meekomen. In race twee wonnen de dames van hun grootste rivalen ‘Scud’ op de Mumm30. Ook in race vier zaten ze ervoor, maar moesten ze met schade opgeven.

Vorig jaar ontstond tijdens de winterwedstrijden bij Port Zélande het idee voor de Van Uden-Reco Grevelingen Regatta. De Stichting Grevelingen Cup kreeg het verzoek om een evenement te organiseren als voorbereiding op de North Sea Regatta. In 2002 vond de eerste editie met 76 boten plaats. Dit jaar konden de zeilers zich inschrijven in de IMS, ORC, toerklasse en eenheidsklasse. In de toekomst verwacht de organisatie op meer eenheidsklassen. De toerklasse wordt gezien als een belangrijk onderdeel van het evenement, omdat hieruit talent kans heeft om door te stromen naar de wedstrijdklassen.

Alle uitslagen op:
www.vanudenreco.nl/

Foto's © Annemiek van Kinderen

Hieronder nog enkele gave beelden:

yipaaa

yipaaa

yipaaa

yipaaa

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: