Matsuru team (BEL) domineerde Max Fun 25 veld

Zondag 4 mei van Uden Reco Regatta. Na de vele psychische en fysische inspanningen, die geleverd werden tijdens de winter om het niveau wat op te krikken, werd deze wedstrijd de eerste confrontatie met de andere Max Fun 25 boten. Voor deze tweede editie Van Uden - Reco Cup konden de organisatoren rekenen op 9 Max Fun teams.

Spijtig genoeg werden de wedstrijden voor zaterdag afgelast, wegens te harde wind (metingen rond de 40 knopen). Zondag startte
de dag met een aangenaam briesje en eindigde met een krachtige 5 beaufort. De organisatie opteerde om zoveel mogelijk wedstrijden te houden zodat er rekening kon worden gehouden met een aftrekreeks.
De eerste drie reeksen werden windward -leeward van ongeveer 3 mijl. Het ging allemaal vrij snel, de bovenwindse boei lag op ongeveer een halve mijl van de startlijn, dus met een Max Fun ben je op 5 minuten terug beneden. De eerste reeks beeindigden we als eerste in minder dan 30 minuten, gevolgd door Marlow(NK) en Master Blaster. De volgende twee reeksen kregen we dezelfde scenario's.
We kunnen wel zeggen dat we het veld domineerden. Marlow experimenteerde met zijn nieuw bemanning en North-fok, zodat we daar de komende wedstrijden veel tegenstand van kunnen verwachten.

De volgende reeks werd voor ons een hectische reeks. Tijdens een bepaald manoever schoot het bedieningstouw van de achterstag door de blokken en door dit euvel te verhelpen ontwrichtte Telbak zijn schouder.
Daar dit niet de eerste keer was, kon hij zijn schouder terug zetten en verdervaren. Deze moeite werd beloond door deze en de volgende reeks als eerste door de finish te gaan.
Als openingswedstrijd voor de Max Fun 25 klasse kon dit weekend voor het Matsuru team niet beter eindigen. Wij hebben er in ieder geval enorm van genoten.

Tot in Naarden!!!

foto © Annemiek van Kinderen

Hier meer over het Matsuru team:
users.skynet.be/matsuru/

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: