J/24's Warmen op voor WK!(NED)

Tijdens de afgelopen springcup (2-4 mei) konden de Nederlandse en Duitse teams vast wennen aan het water bij Medemblik waar half augustus het WK J/24 gehouden zal worden.
Een 25-tal boten verschenen op vrijdagmorgen aan de start van het tweede en laatste onderdeel van de kwalificatie voor de nederlandse J/24's. Perfecte omstandigheden (droog, wind en af en toe een zonnetje) zorgden voor een fijne dag zeilen. Aan het einde van de dag bleek dat de Nou Moe van Admiralscup-winnaar Niclas Kuipers aan kop lag, mede dankzij een overwinning in de wedstrijd 2 waarin een aantal topfavorieten te vroeg over de startlijn waren.

Zaterdag begon met uitstel. Windkracht 7 en een voorspelling voor meer zorge er uiteindelijk voor dat er niet gezeild zou worden op zaterdag. Zondag was de zon weer terug. Besloten werd om 4 wedstrijden te varen. Het zou de dag van Europees Kampioen Albert Kooijman worden. Alle vier de wedstrijden ging hij als eerste over de streep. Een geweldige prestatie. uiteindelijk werd het team van Niclas Kuipers nog tweede voor het duitste team van Manfred Koenig.

Aan het einde van het weekend bleek was bekend welke boten Nederland mogen vertegenwoordigen en het lijkt er op dat we met het team van Albert Kooijman een goede kandidaat hebben om in het rijtje met Wereldkampioenen terecht te komen.

Meer info:
www.j24.nl/worlds

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: