Optispring in Stellendam!

Op 3 en 4 mei werd Optispring gezeild in Stellendam Nederland.
Optispring wordt georganiseerd door de Belgische Optimist Klasse DOCB .
Het race comité onder leiding van Joep Straus en Luc Belis met als wedstrijdleider Alex Schoenmakers is er in geslaagd voor 150 Optimisten een prachtige wedstrijd te organiseren.

Zaterdag wou de wind niet onder de 25 knopen zakken er werden er geen wedstrijden gezeild, 's Nachts werden er volgens het loodswezen van Vlissingen windstoten tot 10 beaufort gemeten .
Zondagmorgen werd de start 30 minuten vervroegd, de zeilers gingen om 8.30 u op het water. Er werden 4 zeer mooie wedstrijden gezeild met slechts enkele valse starten, wat voor Optimisten toch uitzonderlijk is.

De wedstrijd dient als selectie voor deelname aan de Europese en de Wereldkampioenschappen zowel voor de Belgen als voor de Nederlanders.

Winnaar : NED 2497 Gijs Pelt PROFICIAT! de Belgen eindigden 4de Maes Laura 7de Straus Eva 9de Cleeren Gertjan 10de Moulaert Lyske zie ook www.optimist.be

De voorzitter Peter Van den Bossche en zijn team medewerkers kijken al uit naar de volgende uitdaging , de organisatie van het Open Belgisch Kampioenschap in Nieuwpoort samen met Splash SKOB op 28 en 29 juni

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: