Hans Horrevoets springt crewmember achterna! (NED)

  • Author: Ice
    Date: di, 10/06/2003 - 02:00

Hans Horrevoets ex-withbread zeiler gaat eigen drenkeling achterna tijdens de Houtrust Race (NSR 2003). Hij vaart samen met een stel fanatieke zeilers op de Holmatro in de IMS 1 klasse.
Het ongelukkige maneuvre gebeurde tijdens een gybeset aan de boventon. Een crewmember krijgt de Carbon giek tegen zijn hoofd en gaat overboord.
Hans weet uit ervaring dat zo iemand niet lang bij positieve is om zelf aan boord te klauteren met een watertemperatuur van maar 12° "mijn reactie was direct er achteraan want die klap van de giek kan hem nog sneller buiten bewust zijn brengen, tijdens de NSR 2002 ging ik zelf ook overboord en wist wat die man meemaakte".

Hopelijk is dit een les voor ons allemaal want na enkele seconden in zo'n koud water ben je gewoonweg niet meer in staat om nog enige hijs-maneuvers te doen! Niemand droeg zwemvesten tijdens het ongeluk.

Opmerkelijk dat de achtervolgers in de IMS 1 & 2 klasse geen enkele aanstalten maakte om hulp te bieden. De Holmatro werd tijdens de Houtrust Race toch knap 1ste in IMS 1

Foto's © Annemiek van Kinderenyipaaa

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Meer info NSR:
www.nsr.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: