Ainslie wint het EK Finn met 1 dag reserve

Marstrand (SWE) - Olympisch Finn zeiler Ben Ainslie (GBR) haalt twee 1ste plaatsen binnen tijdens het EK Finn!
Ainslie zeilde twee perfecte races in uitstekende zeilomstandigheden gaande van 12 tot 16 knopen wind. Ainslie: "I am really happy with how I sailed today and it is good to be so consistent during this event. It is obviously particularly pleasing to have won with a day to spare as all the top guys are competing. The big event is now the world championships in Cadiz this September which is the first opportunity to qualify for the Olympics."

Sebastian Godefroid (BEL) zit vast op een 3de plek met 49 punten.

TOP 3
1. Ben Ainslie, GBR (3,1,5,3,(8),1,1) 14 pts
2. Mateusz Kusznierewicz, POL (6,2,4,4,6,5,(14)) 27 pts
3. Sebastien Godefroid, BEL (1,3,10,(BFD),7,9,19) 49 pts

Woensdag 11 juni gaat het EK verder.
Meer info: www.gkss.se

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: