Sander Bakker: La Grande Motte ten einde

Het wedstrijd weekend zit er, helaas zonder lange offshore race, op. Deze race werd 's nachts afgebroken wegens te weinig wind (géén). We hebben net de prijsuitreiking gehad van dit Nationale kampioenschap en ondanks een dertiende plek overall kwamen we toch handen tekort bij de prijsuitreiking; flessen wijn, t-shirts een jerrycan, een mooie tas en nog wat andere prullaria wat de boot weer zwaarder doet worden.
Het weer vandaag was perfect en we hebben onderling goed gevochten met een ander team die voor ons nog een bedreiging vormde in het klassement. Een gijp duel onder spi. Ruim twee mijl lang elkaar gek lopen maken. Om de paar seconden gijpen om elkaar géén centimeter gunnen. Erg leuk en een goede training.

Tevens hebben we vandaag het protest afgerond dat tegen ons was aangespannen. Deze werd niet geaccepteerd door de jury. Maar meneer wil zich er niet bij neer leggen, dus de verzekeringspapieren kwamen op tafel. Hij probeerde zijn kromme hekstoel betaald te krijgen, niet wetende dat de schade aan de IM&CG veel duurder uit zal pakken dan zijn schade. Toen ik dus zei gerust mee te willen werken met het invullen van de papieren en ik dan ook maar zou gaan claimen schrok hij een beetje. Hij krabbelde al wat terug en wie weet horen we er niks meer van.

Morgen ochtend is het op naar Marseille voor de eerste solo race. Spannend, gaan we het goed doen of krijgen we weer een lesje "hoog niveau" zeilen. Ik word met de dag beter op deze boot en weet al dat er enkele broodnodige aanpassingen gedaan moeten worden, hopelijk vinden we hier de tijd en het geld voor en zijn we er goed klaar voor tijdens het hoofdevenement (de Solitaire du Figaro). Daar focus ik me op en daar is dit jaar alles op gericht.

De snelheid van voorbereiding bij de topteams kan ik in mijn eentje niet bijbenen maar ik doe mijn uiterste best. Voor vandaag zit het er weer op, even eten en morgen vliegt de crew weer terug naar Nederland. Het was erg gezellig met ze, en ik zal de komende weken wel even aan ze denken als ik alle manoeuvres weer alleen moet doen.

Vriendelijke zeilgroet en tot volgende week bij de Générali Méditerranée. Voor de eerste keer solo racen op de nieuwe Figaro: Hoe zal het gaan?

Lees verder op: www.sanderbakker.nl/content/nieuws.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: