Sébastien Godefroid kan naar de spelen!

Marstrand (SWE) - Sébastien Godefroid eindigde uiteindelijk als derde op de Europese zeilkampioen- schappen in de Finn-klasse in het Zweedse Langedrag, die vandaag ontknoping kenden. De titel ging net als in 2002 in Cesme (Tur) naar de jonge Brit Ben Ainslie. De Pool Mateusz Kusznierewicz pakte het zilver.

Sébastien Godefroid, die op de A-lijst staat van de Belgische atleten, voldeed met zijn Europees podium aan het selectiecriterium van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité voor de Olympische Spelen van Athene in 2004. Vandaag stond er nog een laatste regatta op het programma, waarin onze landgenoot vooral verdedigend moest varen ten opzichte van de Pool Waclaw Szukiel, die hem nog van het brons kon houden.
Godefroid kwam als vijftiende door aan de eerste boei en rukte daarna op naar de vijfde plaats. De zege ging naar de Duitser Michael Fellman, die vierde eindigde in het algemeen klassement, voor de Kroaat Karlo Kuret en de Pool Szukiel, die pas 30e werd in de achtste en laatste regatta. (DWM)

Eindresultaat EK Finn:
1. GBR 3 Ben Ainslie ... 3 1 5 3 8 1 1 (DNS) 22
2. POL 17 Mateusz Kusznierewicz ... 6 2 4 4 6 5 14 (DNS) 41
3. BEL 7 Sebastien Godefroid ... 1 3 10 (BFD) 7 9 19 5 54

Meer info: www.gkss.se

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: