5 Europese steden kandidaat voor America's Cup!

  • Author: Ice
    Date: vr, 13/06/2003 - 02:00

Steden in Portugal, Spanje, Frankrijk & Italië stellen zich kandidaat als thuisbasis voor de volgende Amerca's cup. Team Alinghi's Cup overwinning maakt hen het verdedigende team, dit geeft hen het recht om de racelocatie aan te duiden.
De laatste 10 weken hebben 8 steden aan de deur van Allinghi gedetailleerde informatie toegespeeld over hun weerpatronen en infrastructuur om de beste kandidaat te worden als gast stad.

Pierre-Yves Firmenich, commodore van Team Alinghi's Yacht Club in Geneve zegt dat hij een grondige studie maakte en de lijst heeft kunnen beperken tot 5 steden; Lisabon-Portugal, Marseille-Frankrijk, Napels-Italië, Palma de Mallorca en Valencia beiden in Spanje.

"Over the coming months, we will be concentrating on the more precise details for hosting the America's Cup" volgens Michel Bonnefous CEO van de AC directie "We need to understand clearly the minutiae of every positive and negative element associated with each venue"

Meer info: www.alinghi.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: