België één en twee in het eerste deel van de AZAB

  • Author: entityone
    Date: di, 17/06/2003 - 02:00

Michel Kleinjans heeft met zijn 40' Open 'Roaring Forty' het eerste deel van de AZAB (AZores And Back to Falmouth) gewonnen.
Op zaterdag 7 juni startten in het Engelse Falmouth meer dan 48 zeiljachten, waaronder 3 Belgen: 'Roaring Forty' (Michel Kleinjans), 'La Promesse' (Ronny Nollet) en de 'Ora Pro Nobis' (JM Dessaux). Deze wedstrijd wordt al sinds 1975 georganiseerd door de Royal Cornwall Yacht Club over een afstand van 1200 zeemijl, uitsluitend voor solozeilers en duo-bemanningen.

Deze editie werd gekenmerkt door vrij licht weer en de opgaves van heel wat deelnemers (15), waaronder de Ora Pro Nobis, de Bashford 41 van JM Dessaux. Probleempjes met het roer, waardoor de zelfstuurinrichting niet langer vanzelf stuurde, probleempjes met de elektronica aan boord, een stel uit de lijken gewaaide zeilen, de radioantenne die nu ergens op de zeebodem ligt, het kompaslicht dat niet meer werkt, en een lek vanwege de schade aan het
roer: "Genoeg is genoeg", dacht de schipper, en nadat de problemen aan het roer verholpen waren, zette de Ora Pro Nobis terug koers naar België.

Afgelopen zondag dan stuurde Michel Kleinjans zijn Roaring Forty over de finishlijn in Ponta Delgada, gevolgd door de La Promesse en de Meridian op maandagochtend. Op maandag 23 juni worden de boten weer naar Falmouth geschoten.

foto boven: La Promesse (BEL)
foto onder: Ora Pro Nobis (BEL) in de shit met zijn kiel aan de grond
Ora Pro Nobis (BEL)

Meer info en uitslagen: www.azab.co.uk

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: