Joint Venture Goes Italy - 2

Vandaag in de brandende zon het bootje in het water gelaten en contact gelegd met onze eerste Italiaanse ‘amici’, waar we morgen mee gaan trainen. Het was nog lekker rustig, maar de komende dagen worden er meer bootjes verwacht. Tijdens het optuigen van
het bootje was de wind nog ver te zoeken maar om 12.15 ging de wind ‘aan’. De dalwind "Garzeno" begon te waaien uit het westen. Eerst kracht 2-3 Bft, later toenemend tot 3,5 Bft. en draaiend naar het zuidwesten.

Vandaag hebben we veel tijd besteed aan het analyseren van het windpatroon.Wat opviel was dat de wind heel stabiel was en ‘windshifts’ zich beperken tot maximaal 5◦. Daarnaast boathandling getrained, met een van de leuke oefeningen ‘mute sailing’, waarbij iedereen"zijn b*& moet houden".

Kortom een dag lekker getrained en tussendoor gezwommen om fris te blijven. Domaso is fantastisch wedstrijdwater!

Meer info: www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: