Maxi zeiljacht Bols gaat op jacht naar zeilrecords!

Rotterdam - 16 juni was het zover, de nieuwe 93 voet lange Super Maxi van ’s werelds oudste alcohol stoker Bols werd voorgesteld aan het grote publiek.

De ontwerper van de het maxi zeiljacht BOLS is niemand minder dan Hugh Welbourn van het Britse America’s Cup ontwerpteam. De BOLS werd gebouwd door de Boatspeed werf gerund door Sari Ullrich in Sydney.

Stefan Laux kondigde een driedubbele massieve aanval aan in de volgende zeilrecords:

  • The 24-hour distance record for monohulls
  • The Transatlantic Record (from New York to Lizard’s Head in the UK)
  • The Round-the-World monohull record

De Super Maxi Bols zal ook uitkomen in tal van andere internationale races zoals Sjaelland Runt in Denemarken en de Gotland Runt in Zweden.
Tijdens de Sjaelland Runt zal er een 20 koppige crew aan boord zijn die sommige onder ons wel kennen: navigator Philipp Skafte-Holm member van het Zweedse America’s Cup team en Pelle Petterson.

De afmetingen:
LOA: 28.3 meter
LWL: 24.3 meter
Beam: 6.0 meter
Draught: 4.8 meter
Displacement Light: 23.0 ton
Keel Weight: 13.5 ton
Water ballast: 4.8 ton per Kant
Crew Number: 16-22
IRC Rating: 1.720

Foto's © Annemiek van Kinderen
Matsuru Team

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: