Maxi zeiljacht Bols gaat op jacht naar zeilrecords!

Rotterdam - 16 juni was het zover, de nieuwe 93 voet lange Super Maxi van ’s werelds oudste alcohol stoker Bols werd voorgesteld aan het grote publiek.

De ontwerper van de het maxi zeiljacht BOLS is niemand minder dan Hugh Welbourn van het Britse America’s Cup ontwerpteam. De BOLS werd gebouwd door de Boatspeed werf gerund door Sari Ullrich in Sydney.

Stefan Laux kondigde een driedubbele massieve aanval aan in de volgende zeilrecords:

  • The 24-hour distance record for monohulls
  • The Transatlantic Record (from New York to Lizard’s Head in the UK)
  • The Round-the-World monohull record

De Super Maxi Bols zal ook uitkomen in tal van andere internationale races zoals Sjaelland Runt in Denemarken en de Gotland Runt in Zweden.
Tijdens de Sjaelland Runt zal er een 20 koppige crew aan boord zijn die sommige onder ons wel kennen: navigator Philipp Skafte-Holm member van het Zweedse America’s Cup team en Pelle Petterson.

De afmetingen:
LOA: 28.3 meter
LWL: 24.3 meter
Beam: 6.0 meter
Draught: 4.8 meter
Displacement Light: 23.0 ton
Keel Weight: 13.5 ton
Water ballast: 4.8 ton per Kant
Crew Number: 16-22
IRC Rating: 1.720

Foto's © Annemiek van Kinderen
Matsuru Team

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: